Over Vopli Vidopliassova

online-tickets-Vopli-Vidopliassova

Geschiedenis

Legendarische Oekraiense rockband “Vopli Vidopliassova” («VV») komt voor het eerst naar Nederland! Deze band geniet al lang een cultstatus in Oekraïne. In 2016 hebben ze hun 30-jarige bestaan gevierd door voor duizenden mensen te spelen tijdens tientallen stadionconcerten. De band combineert op succesvolle wijze punk-rock, rock&roll en ethno-rock met jazz invloeden en solo’s van ethnische muzieksinstrumenten. Het belooft een onvergetelijke avond te worden!
Dit is de band die Oekraiense rock&roll en Oekraiense ethno-rock heeft ontwikkeld. De band die de Sovietunie rock&roll in het Oekraiens heeft laten zingen.

De band

«VV» bestaat uit:
Oleg Skrypka (zang, accordeon, trompet, gitaar),
Yevhen Rohachevskyi (gitaar, backing vocals),
Sergii Sakhno (drumstel, drums, backing vocals) en
Mykola Usatyj (basgitaar).

Muziek

Hun muziek brengt je in de sfeer van informele feesten, underground concerten, drive en romantiek. Dit wordt uitermate professioneel en artistiek met electronische en orkestrale klanken gecombineerd, waardoor zelfs oude nummers heel modern klinken. Zoals de voorman van de band Oleg Skrypka zegt: «Dit is een zoektocht naar de ideale muzikale vorm». «VV» blijft nog steeds het ongeëvenaarde boegbeeld van de Oost-Europese ethno-rock. Het is een kracht die explodeert en alles meesleept en de luisteraars verovert met hun eerlijkheid en openheid. Er zit niks kunstmatigs aan. Alleen echte muziek. Echte woorden. Echte gevoelens.